Eerste weekje Puerto Rico - Reisverslag uit Guaynabo, Puerto Rico van Nina Loefs - WaarBenJij.nu Eerste weekje Puerto Rico - Reisverslag uit Guaynabo, Puerto Rico van Nina Loefs - WaarBenJij.nu

Eerste weekje Puerto Rico

Door: Nina

Blijf op de hoogte en volg Nina

09 December 2007 | Puerto Rico, Guaynabo

Afgelopen zondag kwam ik na ´n lange reis aan op Puerto rico. Alles was goed gegaan, alleen werd ik er natuurlijk wel weer bij alle controles uitgepikt.. Eindelijk bij de uitgang van het vliegveld aangekomen, was het me toch ´n drukte. Allemaal tvcamera´s en ´n menigte om ´n persoon heen. Bleek dat de dag ervoor ´n Puerto riocaan wereldkampioen was geworden met boxen, en dat is ´n heel big issue hier. Het grappige was dat er helemaal geen beveiliging bij was ofzo.. Eenmaal buiten kwam de eerste kwam de eerste grote verandering, het was gewoon nog zo´n 25 graden. (Op dit moment is het hier nu ook gewoon winter, overdag zo´n 28 graden, en dit word koud gevonden hier, in de zomer is het dan ook eind 30 graden en door de vochtigheid voelt dat nog veel warmer aan. Ook regent het nu wat meer, maar gelukkig is het regenseizoen bijna afgelopen.) Onder de weg naar huis zag ik al gelijk grote verschillen met NL, bv de natuur hier, er zijn hier veel palmbomen en andere tropische planten en er is een veel dichtere begroeiing. Ook is het wegennetwerk heel anders. Iedereen rijdt hier in van die grote gepimpte bakken of in elkaar gedeukte schroothopen die elk moment stil kunnen vallen, ze hebben hier geen echte belijning/verkeersborden dus opeens kan de weg van 4 naar 1 strook gaan en iedereen neemt voorrang en duwt zijn auto overal tussen. Je kan je dus wel voorstellen wat voor chaos die kan veroorzaken..
Voorderest qua eerste indrukken valt ’t nog best mee, het lijkt best veel op Amerika alleen wat armoediger. Overal mall’s, je doet alles met de auto en iedereen woont in parken.
Afgelopen week heb ik vooral meegedraaid met dit gezin hier, maar dat was ook wel lekker om alles ’n beetje op je af te laten komen. De eerste paar dagen zijn we vooral naar mall’s geweest om nog spullen te hallen die ik was vergeten of nog nodig had, en de laatste kadotjes kopen voor sinterklaas, de kinderen naar school brengen/halen en helpen met hun huiswerk. Afgelopen woensdag hadden we sinterklaasavond (de jongste lycke geloofd nog) en dat was heel gezellig. Donderdag ben ik mee op excursie geweest, met de klas van de fokje de oudste, naar een gehandicapte inrichting. Het is wel bijzonder om te zien hoe dat eruit ziet en hoe ze daar te werk gaan. Ze hebben maar heel weinig faciliteiten, maar redden zich daar prima mee. Gister ben ik voor ’t eerst naar de beach geweest, het was er vrij rustig (je vindt op dit tijdstip van het jaar geen puerto riocanen op de beach, veels te koud haha) maar wel echt een mooie tropische beach! En vandaag zijn we naar ’n jachthaven geweest om ’n plekje uit te zoeken voor de boot die ze gekocht hebben, kunnen we binnenkort gaan wakeboarden!
Aankomende maandag heb ik ’n meeting met de directeur van de school hier. Gaan we bespreken wat ik allemaal kan betekenen voor die school. Misschien dat ik daar ook wat spaans ga mee pikken maar anders begin ik in januari met ’n cursus. Ook heb ik hier people ontmoet die in NL altijd bij mop hebben gehockeyd en hier nu ook hockeyen, dus het ziet er naar uit dat ik binnenkort weer op het veld sta :)
Morgen hebben we sinterklaas met dutch club en dan begint mijn tweede week hier alweer. Ik zal proberen om de site iets meer bij te houden maar had afgelopen week gewoon ’n drukke week en was redelijk vermoeid door alle nieuwe indrukken…
(Ohwja het is hier 5 uur vroeger, en ik heb 'n nieuwe mobiel alleen moet ik nog 'n sim, laat wel als ik die heb voor 't nr)

Kus x

P.s. Niels ik wacht nog steeds op die tripcode en ’n uitgebreid verslag van het weekend natuurlijk ;)

• 09 December 2007 - 02:37

Margrethe / Mini:

Nina!
    Vet dat ze de Nederlandse vlag en slingers voor je hebben uitgehangen.
    Ziet er leuk uit daar, was ik daar maar ook. Lekker die beach, als ik jou was zou ik daar lekker in mijn eentje gaan liggen, warm genoeg! Alleen zullen de mensen je wel raar aan kijken;) Have fun over there!
    Kus

• 09 December 2007 - 07:51

Nath:

wow nina, dat strand! ;)

• 09 December 2007 - 10:19

Marrigje:

Woow Nina! ziet er goed uit joh! hahaha, hier is het echt bagger weer...
    Wel relaxed dat je er kan hockeyen zeg, leer je zo ook weer mensen kennen.
    Geniet ervan!
    KUS!

• 09 December 2007 - 11:31

Ellis:

Hey Nina!
    Klinkt goed allemaal joh en het strand mag er ook zeker wezen, ik ben jaloers!
    Voel je je al een beetje thuis daar? Geniet ervan! Kus

• 09 December 2007 - 12:06

Bas Jongmans:

ha Nina!
    goed te horen dat je het daar tof hebt.. maak er een mooie tijd van!
    Bas

• 09 December 2007 - 14:14

Mereltje:

Hai Nina!
    28 graden geen strandweer/temperatuur? Die mensen zijn gek! ;) De foto's zien er heerlijk uit! Enjoy en deel je avonturen! :D

Liefs, Merel

PS: Ben nog dat Calella fotoboek vergeten bij jullie. Kan ik het gewoon een keer ophalen bij je moeder? Of heeft Kiki het toevallig?

• 09 December 2007 - 15:12

Kiki:

Woow nien, het klinkt echt geweldig allemaal.. en dat terwijl het hier gewoon niet ophoud met regenen... en je spaarpot zit trouwens al lekker vol ;) xx

• 09 December 2007 - 18:27

Lizz:

dat ziet er prachtig uit men! ik zat stiekem al af te vragen heb jij een site om er niks op te zetten? maar wel dus..
    wij hebben vandaag verloren, ja ik snap dat je het liever niet had willen horen.. maar toch is het zo. en nee daar doen we idd nu niks meer aan!
    het team weekend was T to the OP, en de tripcode, sja helaas maar daar zul jij niks over horen, want je hebt hem niet ondertekend! ;) heus waar, we hebben een contract moeten ondertekenen voor we gingen!
    zo te zien zet jij je beste beentje wel weer voor! mooie foto's! en vergeet niet af en toe tussen alle bedrijven door een kleine update te plaatsen, vind ik leuk om te lezen!
    hou je taai gek!
    xxxxxxxxxxx

• 09 December 2007 - 23:43

Jojo:

Hi Nina,
    Leuk te zien waar je uithangt :-)
    Heel veel plezier en tot hores!!

• 10 December 2007 - 12:06

Lot:

Haaa nina!
    Bij lizzy heb je het al kunnen lezen, geen contract is geen details hahahahahaha!!!!
    Het was echt super het weekend, je hebt wat gemist maarja aan die mooie foto's te zien kom jij ook helemaal niks te kort. Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat beleven daar. Al een sexy beachboy casanova aan de haak geslagen?
    Veel plezier xxxxxxxxxxx

• 10 December 2007 - 13:43

Fred:

super gaaf daar zeg!
    echt mooi!
    geniet ervan.. en ook van het lekkere weer ondanks de winter.. hier is het -28 ;)
    x

• 15 December 2007 - 18:42

Peter Van Iersel:

hoi nina,

het is echt zeer speciaal wat jij doet. Ik heb gevolgd en aan jou gedacht. Toen jij het vliegtuig
    inging toen was het donker en regenachtig en toen je aankwam was het warm, schreef je. Leuk dat je ook sinterklaas hebt gevierd. Wij hebben hier nu de donkere dagen voor kerstmis.... Ik heb deze week weer een kerstviering voorbereid voor mijn mentorleerlingen. Maar stiekem denk ik ook aan jou, daar ver weg van hier,

groeten,

Peter van Iersel

• 06 Maart 2008 - 12:18

Sandra:

Nina! Zag in je msn naam deze site staan, wist dus tot vandaag niet van het bestaan af haha maar wat relaxed dat het daar zo leuk is! De foto's zien er zo chill uit....Zeker aangezien het hier alleen maar regent haha. Hoe is het hockeyen daar? Geniet ervan ik ben superjaloers!:) XX